Architectenwoning Van den Broeck

Walter Van den Broeck ontwerpt deze modernistische woning in 1927 voor zijn ouders in combinatie met een appartement en werkruimte voor zichzelf. In 2016 starten de nieuwe eigenaars-architecten met de renovatie. Ze kiezen resoluut voor behoud van de nog aanwezige erfgoedelementen.
De verbouwing toont aan dat een interbellumwoning perfect kan voldoen aan de huidige normen op vlak van isolatie en energiezuinigheid. Het project verzoent erfgoedwaarde met hedendaags wooncomfort en laat het potentieel van een privéwoning als onroerend erfgoed zien zonder de sfeer van het modernisme weg te stoppen.


Verantwoording afbeeldingen:

  • Foto’s 1 en 3: Lucid
  • Foto’s 2 en 6: Hugo Van Beveren

De samenstellers van deze website hebben getracht alle rechthebbenden van het illustratiemateriaal te achterhalen. Wie meent aanspraak te kunnen maken op beeldrechten, kan zich wenden tot de dienst archeologie van stad Antwerpen, tel. 03 338 23 23 of e-mail archeologie@stad.antwerpen.be

GISid: 
100
Afbeelding: 
Huidige voorgevel met houten schrijnwerk volgens originele indeling
Keuken met zwarte en witte Winckelmanstegels
Keuken met verlaagd lattenplafond
Voormalig atelier met vernieuwde visgraatparket
Voormalig atelier met verlaagd lattenplafond en versleten visgraatparket
Woonruimte met doorkijk naar het voormalige atelier. De doorkijk is een nieuwe toevoeging
Latitude: 
51.20
Longitude: 
4.44