Architectenwoning Van den Broeck (en)

De woning uit de jaren 1930 werd aangepast naar hedendaags wooncomfort. De renovatie gebeurde in de geest van de oorspronkelijke architect, Walter Van den Broeck.

Walter Van den Broeck ontwerpt deze modernistische woning in 1927 voor zijn ouders in combinatie met een appartement en werkruimte voor zichzelf. In 2016 starten de nieuwe eigenaars-architecten met de renovatie. Ze kiezen resoluut voor behoud van de nog aanwezige erfgoedelementen.
De verbouwing toont aan dat een interbellumwoning perfect kan voldoen aan de huidige normen op vlak van isolatie en energiezuinigheid. Het project verzoent erfgoedwaarde met hedendaags wooncomfort en laat het potentieel van een privéwoning als onroerend erfgoed zien zonder de sfeer van het modernisme weg te stoppen.

GISid: 
100
Afbeelding: 
Huidige voorgevel met houten schrijnwerk volgens originele indeling
Keuken met zwarte en witte Winckelmanstegels
Keuken met verlaagd lattenplafond
Voormalig atelier met vernieuwde visgraatparket
Voormalig atelier met verlaagd lattenplafond en versleten visgraatparket
Woonruimte met doorkijk naar het voormalige atelier. De doorkijk is een nieuwe toevoeging
Latitude: 
51.20
Longitude: 
4.44